top of page
PriorityAbetterWayWEBcolour (2).jpg
WS_Teams.jpg
roeien

Effectief teamwerk, samenwerking en communicatie

Samenwerken

WorkingSm@rt in Teams

 

Elk team is zo sterk als de zwakste schakel. Maar niemand wil natuurlijk die schakel zijn. Om een groep goed te laten samenwerken heb je naast een strategie ook de juiste spelregels nodig.
Maak je groep sterker en zorg voor de juiste afspraken.

WorkingSm@rt in Teams legt de focus op beter samenwerken en dit met behulp van MS Teams.

WS_Teams.jpg

Synopsis

Resultaat

 

Optimalisatie van de samenwerking in teamverband

Afspraken afgeklopt aan de hand van een duidelijke werkwijzer (regels)

Vermindering van het interne e-mailverkeer

Voorkomen van chaos en een overload aan teams

Maximale samenwerking.

Deze workshop is een onderdeel van WorkingSm@rt toer.

Pre-work

 

Er is geen specifieke voorkennis vereist voor het gebruik van de MS Teams software. De vaardigheden in deze workshop sluiten aan op het optimaal benutten van de MS Office 365 suite-programma's. 

Formaat

 

2 maal 3u LIVE workshop online met een docent én het gebruik van de eigen MS Teams software. 

 

Inclusief individuele opvolging voor iedere deelnemer gedurende 6 maanden.

 

Doelgroep

 

Iedereen die al of niet regelmatig in een hybride werkomgeving vertoeft.

Werkgroepen en teams die specifiek samenwerken in een Microsoft Teams omgeving.

Volgende Stap

 

Neem contact op met Priority Management om jouw specifieke vereisten te bekijken

De Priority Management workshop WorkingSm@rt in Teams is ontwikkeld om jhet beste uit een samenwerkende groep mensen te halen. Priority Management leert je hoe je je gedrag kunt veranderen, de juiste afspraken zult maken, vaardiger worden en optimaal gebruik zal maken van de technologie. Dit om controle te houden over jouw tijd, productiviteit, samenwerking en werkresultaten.

De focus van Priority Management WorkingSm@rt in Teams ligt in de samenwerking en productiviteit van een team. Het gebruik en de kennis van de tool MS Teams dient als hulpmiddel om deze vaardigheid te ondersteunen.

Introductie

We overleggen hoe jouw resultaten en jouw doelstellingen beïnvloed worden door goed samen te werken in een duidelijk geïdentificeerd team.

 

Stap 1 Gedrag voor teams

Maak kennis met de Beste Praktijktoepassingen om jouw team te begeleiden in het gebruik van de beschikbare hulpmiddelen. Zo kan je het huidige niveau van effectiviteit van jouw teamcultuur beoordelen (“Esprit de Corps”). Door de karakteristieken te kennen van een hoog presterend team en ze leren toe te passen zal jouw team duidelijk verbeteren.

 

Stap 2 Effectieve communicatie in Teams

In dit hoofdstuk worden de effecten van de actuele communicatie onderzocht en leer je hoe je kunt communiceren met behulp van de beschikbare communicztiefuncties. Je leert ook hoe je effectieve vergaderingen kunt houden.

 

Stap 3 Teams creëren

We overleggen rond de functionele vereisten bij het gebruik van Microsoft Teams. Je leert hoe je jouw teams instelt en hoe je lid wordt en tevens de beschikbare opties begrijpt. Er wordt dieper ingegaan op het maken van een team en wat de toegevoegde waarde is van het gebruik van kanalen. Hierdoor zal de interne communicatie een boost krijgen in de positieve zin (minder mails, duidelijkere afspraken en opvolging)

 

Stap 4 Maximale samenwerking en workloadbeheer

Begrijp hoe je in de praktijk de beste toepassingen aanwendt voor taak- en activiteitenbeheer en maximaliseer resultaten met behulp van de productiviteitsformule. Het werken vanuit groepstaken wordt praktisch niet alleen verduidelijkt maar vooral met oefeningen toegepast.

Leer delegeren aan teamleden en gebruik Planner om de voortgang van het werk te volgen.

 

Stap 5 Microsoft Teams klaarmaken voor WorkingSm@rt

Je krijgt meer inzicht in wat er beschikbaar is in Microsoft Teams en je stelt de belangrijkste componenten in zodat je met een hogere focus kunt werken dankzij WorkingSm@rt. De verschillende toepassingen met de andere MS Office 365 apps komt hier ruim aan bod

bottom of page